Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J82a86k20u68b 48R78o76t17h

29. 4. 2015 14:01

Vám by snad nelíbilo, kdyby dlužníci (primárně ti recidivní) šli za mříže? Už jste někdy při vašem vzdělání slyšel termín "vězení pro dlužníky"? Tam skončilo slavných, chlapče. Nebyla to blbá instituce. Problém byl v tom, že trestala dlužníky, ale nevracela nic věřitelům. Zvlášť levičáci jí milovali. Zadlužili se a aniž by vraceli, odseděli si nějaký čas na státní útraty. A pak napsali článek o dluhových pastích a úrokovém fašismu.;-D;-D;-D

9 3
možnosti
Foto

Vězení pro dlužníky nezanikly kvůli milosrdenství lichvářů, ale hlavně proto, že se jimi nedobytnost pohledávek zacementovala. Kromě toho bezbřehé proletarizování společnosti vede k žalostným (někdy i krvavým) koncům. Škoda, že se "liberálové" pořád ne a ne poučit.

3 0
možnosti
VN

Tady přece nejde ani tak o to, co může nebo nemůže exekutor sebrat. Důležité je, aby na celkem banálním dluhu nevytřískal exekutor nehorázný několikanásobek dlužné částky. A zde mají podle mého názoru stále ještě dluhy naši zákonodárci.

26 0
možnosti
JP

a netacilo by takhle nahodou ten celkem banalni dluh zaplatit drive, nez se vubecdostane k nejakemu tomu exekutorovi ? lidi, kteri si mysli, ze kvuli par stovkam je nikdo k soudu a k exekuci davat nebude uz jsem potkal ...

3 2
možnosti
IH

Máte nějaký lepší nápad, jak dostat peníze z dlužníků, co delší dobu nesplácí?

4 2
možnosti
LV

Nepůjčovat jim. Řekněte mi, jak je možné, že ve státě, kde v průměru každý pátý občan včetně nemluvňat čelí exekuci, existuje cca 40 000 (ano, asi čtyřicet tisíc) subjektů, které půjčují peníze? Jediné logické vysvětlení je to, že nezodpovědní věřitelé jsou nejen absolutně chráněni před důsledky svých rozhodnutí, ale dokonce právní rámec umožňuje dělat z takového půjčování bezpečný a výnosný byznys. Místo posilování moci exekutorů by měl stát jejich pravomoce důkladně zredukovat. Kosmetické úpravy nestačí. Mimochodem: Věci osobní potřeby včetně televize či psa už exekutoři nesmějí zabavovat teď, ten seznam se zas tak moc nerozšířil.

10 0
možnosti
  • Počet článků 105
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1623x
jsem technik, který se zajímá nejen o techniku, ale i o duši, českou náturu, sport a přírodu

Seznam rubrik