Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OK

O78t81a 46K86i49n14c

29. 4. 2015 18:30

A měl by se zabavit Kalouskovi chlast.

14 2
možnosti
JH

J78a10n 96H64l42e79d91í94k

29. 4. 2015 23:07

oni pijí všici

0 0
možnosti
KK

K25a55r64e48l 51K50a22v25k37a

29. 4. 2015 18:07

v dobe po skole, kdyz jsem zacal vydelavat, jsem si par mesicu pral ve vane, rucne, jelikoz jsem nemel nasetrino na pracku a nechtel jsem si pujcovat. NArocnejsi veci jsem pral ve verejne pradelne ... . Je to sice uz drahne let,a le slo to tenktrat melo by to jit i dnes.

Na drzuhou stranu me nedava smysl zabavit starou obycejnou pracku ktera je neprodejna,a le pokud ma dluznik napr.novou pracku za treab 20T ... .

Je to vec nazoru ... a toho co je zakladni lidska potreba, narok

4 0
možnosti
Foto

Pravdu máte R^, ale tento stav vyvolal systém, který ukazuje co je in, na vše se dá půjčit. Vždyť půjčka přes mobil to je jako návod na podvod, jsem snad jediný kdo to vidí, úroky skované do poplatků a pokut, vždyť to je když né podvod tak alespoň jednání v rozporu s dobrými mravy. Pújčka jednoho z manželů za kterou se dluží společným majetkem ale souhlas druhého manžela není třeba. O lichvářském úroku se ani nezmiňovat přitom to by byla téměř smrtící rána pro lichváře, no jo ale to by zase bylo vidět na ty lichváře s bílými límečky. Na závěr dluhy se mají platit a zloději a podvodníci mají být v teplákách.

7 2
možnosti
RP

Hlavně na půjčku přes mobil stačí 10 - 20 sekund, kdy je člověk nalomen a pro tu půjčku sáhne.

Zatímco běžným způsobem to trvá dny, než se to vyřídí. Nebo než zástupce půjčujícícho subjektu se dostaví na schůzku. A za tuto dobu trochu rozumnější lidi vystřízliví a třeba tu půjčku si nakonec nevezmou.

0 0
možnosti

Ano. Německo také nemělo vyprovokovat první světovou válku. A vyprovokovalo-li, musí vše zaplatit! A basta fidli. Přeci se nebudeme obtěžovat s nějakou životní realitou, že lidé musí zajistit běžný provoz, že ??!

Přeci si s něčím takovým, že to v aktuální praxi nefunguje, nebudeme dělat vrásky na našem intelektuálním čelíčku, že ? Co na tom, že jsi udělal chybu v minulosti, ale žít se musí teď?! Zkrátka, za chyby se platí. Technokraticky, tvrdě a bez ohledně. Pak tedy TEĎ trp, trp a trp...!!

Jak to v Německu nakonec dopadlo, už všichni víme...

Jen někteří pomatenci to stále nechápou u nás. A sice, že dluhy se dají vymáhat i civilizovaně a jiným způsobem a možná by díky tomu i věřitelé nakonec dostali víc, než když dlužníkům vezmete veškerou naději a perspektivu do budoucna. 

Jinak autore, Karma!!R^

12 2
možnosti
JP

za vase chyby z minulosti NEMUZE v zadnem pripade nest jakoukoliv odpovednost veritel. veritele nezajimaji vase financni, rodinne, socialni, zdravotni, psychicke ani jakekoliv jine problemy, veritele zajima jedine - chce dostat svoje prachy.

0 0
možnosti
RP

Já myslím, že problém je na obou stranách.

Dlužníky, kteří si nesmyslně půjčují, vytvořil ještě socialistický systém, který na začátku ožebračil lidi a okradl je o jejich majetek, aby co nejvíc z nich žilo z ruky do huby a byli systému vděčni za bezplatné služby , za důchod m za bezplatný domov důchodců ve stáří a další. Lidem se dostalo do povědomí, že když budou spořit a hromadit majetek, tak jim to stát stejně nakonec sebere, takže nejlepší je všechno co nejrychleji utratit, protože stát se postará. A současný sociální systém  toto udržuje.

Na druhé straně populističtí pravičáci tak dlouho řvali, že dluh je svatý, až stát vytvořil takový exekutorský systém, který umožňuje subjektům půjčujícím peníze půjčovat komukoliv ze spodních sociálních vrstev bez ohledu na to, že jeho příjmy na splácení půjčky už na první pohled nestačí. Ten exekutorský systém totiž pro věřitele zadarmo a bez podnikatelského rizika z dlužníka ten dluh vyždímá , i kdyby měl z toho dlužník udělat žebráka na ulici. Stačí potom k dluhu přidat ještě tučné pokuty za nesplácení půjčky a další poplatky a půjčující subjekt je i přes to, že občas půjčí úplně nemajetným, ze kterých exekutor nic nedostane, v plusu a ve vysokém zisku.

Jinde se tomu říká lichva a dlužné peníze pro věřitele nevymáhá aparát vytvořený státem, ale soukromí vymahači dluhů.

Jako optimálmí bych tedy viděl taková opatření, která by do půjčování peněz přiměřené podnikatleké riziko vrátila.

Třeba že by pohledávky takového věřitele byly uspokojovány z majetku dlužníka až úplně nakonec , po zaplacení všech ostatních dluhů v plné výši a uhrazení poplatků za exekuci . Nebo že pokud je dluh vymáhán exekutorem, uznal by se jako dluh pouze částka ve výši nesplácených půjčených peněz, ale už ne pokuty za opožděné platby, za nesplácení atd....

4 0
možnosti
JK

Žádní chudáci. Dlužníci. Většina z nich se zadluží díky svojí blbosti nebo nenasytnosti. Tihle lidé si vesměs žádné politování, natož úctu nezaslouží... Řešit se mají výše exekutorských a soudních poplatků a znedostupnění půjček bez prokázání příjmů. Toť vše. Pokud to už dlužník dopracuje k exekuci, není důvod nezabavit pračku. Ať pere třeba v potoce - měl nejdříve přemýšlet a pak teprve utrácet...

10 13
možnosti
JN

Když je tak chudý a nemajetný, beztak nemá na elektřinu. Ta se záhy odstřihne a pračka je stejně k ničemu.

2 5
možnosti
JP

defraudantovi by mela zbyt hola postel, kybl se studenou vodou, a ctvrtka chleba denne ... kdo chce k tomu chlebu sul, necht nejdrive splati sve zavazky, a pak si na tu sul vydela.

nelibi ? zcela postacuje malickost: nepujcovat si, radne a vcas platit veskere poplatky a platby za odebrane zbozi a sluzby, a chovat se tak, abyste nedostaval pokuty. jednoduche, proste, fungujici... a pak se zadneho exekutora bat nemusite.

4 3
možnosti
Foto

Nikdo není povinen druhému půjčovat peníze (nebo cokoliv jiného). Když to dělá, měl by umět nést riziko. Uvedené nezabavitelné věci jsou skutečné minimum. Podle mne by měla být nezabavitelná i nemovitost, sloužící jako jediná k bezprostřednímu bydlení dlužníka. Půjčovatelé by měli vědět, že na některý majetek dlužníků prostě nedosáhnou a měli by se podle toho chovat.

viz také: http://cesak.blog.idnes.cz/c/446743/Kapka-selskeho-rozumu-by-neskodila.html

17 7
možnosti
RC

ale exekuce nejsou jen kvuli pujckam!

7 0
možnosti
RC

Na co bude tem lidem pracka, kdy neplati za elektrinu?

Aha, oni za elketrinu plati, ale uz neplati za vodu a teplo, protoze to jim jen tak nekdo odstrihnout nemuze....

Ano, i tento pripad jsme meli v dome. Zustal jako najemnik dluzen 300 tisic, nez se nam ho konecne podarilo vykopnout. Ale kupodivu za elektrinu platil. A protoze mel nekolik exekuci a byl duchodce, tak nam po nem zustaly jen dluhy, ktere za nej museli zaplatit jini.

5 0
možnosti

V případě nouze můžete chodit ve špinavém oblečení. Daleko horší je mít hlad a nemít střechu nad hlavou.

Podle mne je pračka zbytná věc, podobně jako počítač s internetem, mobil + kredit do něj, myčka nádobí, mikrovlnka a další bílá elektronika.

Pes je zakopán jinde - zůstatková cena těchto předmětů je obvykle tak zoufale nízká, že jsou nevydražitelné.

15 2
možnosti
  • Počet článků 105
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1623x
jsem technik, který se zajímá nejen o techniku, ale i o duši, českou náturu, sport a přírodu

Seznam rubrik