Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MZ

No jo. Paraziti z ODS a TOP09 se nikdy nezapřou. Mafián Blažek je kapitola sama pro sebe. A Kalousek se snaží být vždy vtipný, ale působí hlavně hloupý.

12 3
možnosti
VL

..se divím, že tento termit ještě nebručíRv

6 2
možnosti
KH

K54a88r10e37l 86H35á66j76e92k

30. 4. 2015 10:19

Jako obvykle, jde o problém, který má mnoho aspektů anemá řešení 0-1.  Ale na jednu věc sezapomíná. Všechna média a jiné působení na lidi jim říká: „půjčte si, je tovýhodné“. Při tom už každý sedlák před sto a více lety věděl, že žít na dluh jedrahé (na rozdíl od investice např. do bydlení). Takže půjčování chudým s toutomediální podporu lze přirovnat k prodávání drog (bohužel se státnípodporou), mnohé firmy půjčující peníze lze přirovnat k prodejcům drog.Používají obdobné praktiky a cíle, následky jsou v mnoha hlediscích taképodobné. Ale na rozdíl od prodeje drog se toto chápe jako bohulibápodnikatelská činnost podporovaná státem.

11 0
možnosti
DM

investice do bydlení je také na dluh, svým způsobem nemusí být vždy výhodná,bydlet se dá přeci i nájemně,navíc vlastnické bydlení je v česku trošku fenomén,bohatši němci vlastní nemovitosti jen ze 40%

mediánová domácnost je námjemce,přesto si nežijí evidentně hůře a ke stáří je nemovitost jako forma zajištění penze málo vhodná investice.....

0 0
možnosti
ML

Čeká nás další vlna restitucí. Restituce z neoprávněných exekucí!

0 0
možnosti
PK

tomu se říká vylučovací žaloba a těch je mrtě..

0 0
možnosti
ML

Exekutorská mafie je rovna STB-ákům před revolucí. Ono to také hodně STB-áků taky dělá. Když chce policajt vstoupit do příbytku, musí mít povolení soudce. Exekutorský vykonavatel (ne exekutor) pověřený exekutorem může vstoupit všude. kde ho v jeho pomatené hlavě napadne. Nemusí se zaměstnavateli prokazovat bezúhoností, nemusí mít žádnou školu. Čím bezohlednější je, tím líp. A kdyby náhodou to přehnal a nadělal více škody jak úžitku, nic neděje. Veškeré škody za soukromé exekutory platí stát! To není kocourkov, to je žumpa plná h-ven.

19 0
možnosti
PK

škody za ně neplatí stát, mnohdy jsou to třetí osoby, kterým neoprávněně zabavili majetek a které se ho domáhají vylučovací žalobou..

1 0
možnosti
RH

Kalouska by neměli s tím jeho vychlastaným mozkem vůbec k mikrofonu pouštět.;-€;-€

11 8
možnosti
TK

A co byste mohli od Kakalouska čekat ?????

3 1
možnosti

J62a58n 15Č13a16p22e91k

30. 4. 2015 9:33

Také s vámi souhlasím,kdy se máme nejlépe, jak jsme se kdy měli.

0 0
možnosti
Foto

No, hned jsem klidnější, protože kdybych se náhodou zase dostal do problému s exekutory, nebudou mi vlastně moct nic zabavit. Nemovitý majetek a auto se dá snadno přepsat na příbuzné.

6 1
možnosti
KD

Proto také podnikatelé nemají problémy s exekutory, jsou papírově chudí jak kostelní myši.

2 2
možnosti
KN

Víc než dvacet let exekutorského státu ? No to těžko. Exekutory tady máme od roku 2001, čili nějakých 14 let. Předtím byli tzv. soudní vykonavatelé - se stálým platem, nijak nezainteresovaní na výsledku, navíc jim věřitel musel uvést vše, co bylo třeba (kde má dlužník účet, jaké je jeho číslo, kde má majetek, kde bydlí, od koho má příjem apod.). Naprosto bezzubé, právo prakticky nevymahatelné.

Ano, dopustili jsme opačný extrém. Nicméně věřitelé jsou taky v právu, nejenom dlužníci. A nemusí to být jen zlé lichvářské společnosti. Jsou to též lidé, kterým někdo dluží výživné, peníze za vykonanou práci, náhradu škody, kterou jim způsobil úmyslně, třeba krádeží nebo podvodem. A dlužník se jen směje. Ne všichni dlužníci jsou ubožácí, kteří ne vlastní vinou spadli do dluhů (třeba proto, že za ně rodiče neplatili poplatky), případně v důsledku své finanční negramotnosti do osidel lichvářských firem.

22 0
možnosti

Souhlas, ale ono je to dvousečné. Jsou lidé, na které současný byznys nemůže (protože prostě nic nemají, minimálně papírově) a jsou lidé, třebas i relativně movití, které to ožebračí dohola. Pokud je možné naprosto bagatelní pohledávky jako nezaplacený poplatek za odpad, pokutu za jízdu načerno (občas i několik let zpátky, kdy občan nemá možnost žádným způsobem ověřit, jestli to náhodou není omyl) nebo nějakou nedořešenou poslední platbu za telefon při rušení smlouvy vymáhat exekučně jako první instance, s navýšením o 18.000 Kč, obstavením účtů, všech (!) nemovitostí v úhrnné hodnotě několika milionů, není něco v pořádku.

10 0
možnosti
RP

JJ, kdyby tady nebyl takový sociální systém, tak by se dalo říct, že lidi bez této finanční gramotnosti sami vyřazují své geny z další existence v této společnosti. Pokud se zadluží dostatečně brzy, děti už nestihnou  nebo se s nimi ocitnou na ulici a ty jim pak jsou odebrány.

Ovšem v našich reálných podmínkách je plození dětí zábava chudých a přes dávky na děti taky zdroj živobytí chudých. Zatímco naopak ti úspěšní a bohatí nemají na plození dětí moc času, protože pracují a vydělávají.:-/

Budoucnost naší společnosti tedy bude patřit těmn finančně negramotným. ;-D;-D

8 1
možnosti
JS

naprostý souhlas, polovina lidí je finančně naprosto negramotná.

2 0
možnosti
  • Počet článků 105
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1623x
jsem technik, který se zajímá nejen o techniku, ale i o duši, českou náturu, sport a přírodu

Seznam rubrik