Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LC

svastika je fašistický znak, znak náboženství, které připravilo o život desítky milionů lidí, pokud pane Kula, nemáte se svastikou problém , je to Váš problém, opolčenci srp, kosu, kombajn, buchar, kladivo atd. na vlajkách nemají, jejich vlajka připomíná vlajku Konfederace, nevytahují 30 let staré záležitosti

5 6
možnosti
Foto

Svastika (někdy také swastika; ze sanskrtu: स्वस्तिक svastika) neboli fylfot (anglicky „čtyřnoh“) je kříž s ohnutými či zalomenými (většinou v polovině) rameny do (obvykle) pravého úhlu a to buď ve směru hodinových ručiček (pravotočivá svastika 卐) nebo proti němu (levotočivá svastika 卍). V tantře se pravotočivá svastika používá jako symbol mužského a levotočivá jako symbol ženského principu.

Svastika se vyskytuje v mnoha kulturách po celém světě buď jako náboženský symbol, symbol různých organizací a politických směrů nebo prostě jako dekorativní prvek. Dnes je v západní kultuře pravotočivá svastika známá převážně jako symbol nacismu.

6 0
možnosti
Foto

Co si o tom nejdříve něco zjistit. Žádná divize SS tento symbol nepoužívala. Podobný znak měla 2 SS Panzer Division Das Reich, ale ne stejnou.    http://en.wikipedia.org/wiki/2nd_SS_Panzer_Division_Das_Reich 

Problém u svastiky je ten, že ho používala spousta kultur nezávisle na sobě a těžko se pak určuje co je a co není nacistické. Svastiku používalo i Finské letectvo a měla ho ve znaku i jedna americká divize.

6 0
možnosti
LC

jako že , hakenkraic nebyl symbol fašistického Německa ?

1 4
možnosti
LC

dobrý den, pane Kula a co může jít se srpem a kladívkem

2 3
možnosti
PK

P14a57v45e88l 96K68u29l49a

12. 9. 2014 17:47

Pane Cendelín(e), když nerozumíte psanému textu, tak nechoďte do diskusí, nebo si to nechte od někoho vysvětlit :-/:-)

7 1
možnosti
PK

P65a60v50e33l 81K63u46l39a

12. 9. 2014 17:31

když to může jít se srpem a kladivem, proč ne se svastikou ?

10 3
možnosti
PH

P41a84v66e75l 85H35o36r51á18k

12. 9. 2014 17:38

O vojácích, kteří by měli na přílbách srp a kladivo, jsem neslyšel ani nepsal. Ani si nedokážu představit, proč by si to někdo maloval. A proč ne se svastikou? Osobně mne děsí ozbrojení vojáci, kteří oficiálně bojují za svobodu Ukrajiny, ale zároveň se netají slabostí pro fašistickou a neonacistickou ideologii. Vás ne?

Myslím si, že období bojů za bílou rasu, proti Židům a Romům už máme za sebou. Jistě si vzpomínáte, že nacisté chtěli po likvidaci dvou výše zmíněných menšin zlikvidovat i všechny slovany, včetně Čechů, Moravanů a Slezanů. Takže bych to být Vámi zbytečně nezlehčoval... !

6 5
možnosti
  • Počet článků 105
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1623x
jsem technik, který se zajímá nejen o techniku, ale i o duši, českou náturu, sport a přírodu

Seznam rubrik