Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Rusko je nespolehlivým obchodním partnerem a dodavatelem plynu a proto je potřeba se ohlédnout jinam. Což třeba Litva už udělala. A náhrada je, například v Azerbajdžánu.

1 0
možnosti

Daný článek bohužel  odsuzuje naprosto správnou myšlenku.. Odsuzuje myšlenku zbavit se ZÁVISLOSTI na nespolehlivém a zákeřném partnerovi.  

Tento "partner" se nyní (pln nesmyslné hrdosti a pýchy) vzhlíží v době, kdy byl podstatně větší, větší díky násilnému připojení mnoha okolních sousedních států,.. vzhlíží se v době, kdy u něj vládla zrůdná, totalitní bolševická moc.. 

A co je ještě horší, daný partner(zcela nečekaně a zákeřně) napravuje nějaké "historické křivdy" tak,  že zabírá území sousedního státu.. a vypadá to, že s tím ani nechce přestat... a že si chce ještě k tomu území vybojovat přístupové pásmo za pomoci své ozbrojené páté kolony v dané zemi.  

(Bože ochraňuj, jestli si vzpomene třeba Maďarsko, Polsko, Rakousko či Německo, že by si mohlo napravit nějakou historickou křivdu na nějakém svém sousedovi)...

Přemýšlel jsem o tom, .. a došel jsem k závěru, že hloupý a navedený není ten, kdo se chce zbavit závislosti na takovém partnerovi, ale nejspíše sám autor..!!! A pokud si mohu vypůjčit jeho hloupou urážlivou rétoriku vůči těm, co mají na věc jiný názor,... pak mohu s klidným svědomím tvrdit, že daný chlapec je horlivý a nebezpečný vazal ruské propagandy!

Přečetl jsem si pár jiných článků od autora.. a můj názor to jenom posílilo! 

Je to prostě šílené, takto nesmyslně adorovat totalitní zemi, jako je nyní pod Putinem Rusko.. je nesmyslné se ji cpát do řiti tak, jak to autor ve svých článcích předvádí. 

Snad toho hocha trochu omlouvá jeho mládí.. takže asi neví která bije.  Nezažil dlouhou totalitní vládu komunistů, jenž nám tady prosadili ruští bolševici násilím, za pomoci svých tanků a s půl milionem svých vojáků. Nezažil tu dobu slávy velkého Ruska, po které se Putinovi nyní tak stýská, že ji chce nějakým způsobem znovu získat zpět.. třeba i za pomoci napravování historických křivd", nebo třeba za pomoci vytvoření závislosti na svých nerostných surovinách. .. 

Bože ochraňuj nás před takovou závislostí... 

.. a ochraňuj nás před autorem článku.

2 0
možnosti
Foto

Před tím, jsme byli vazalsky závislí na SSSR, a to 40 let, včetně Vámi vyjmenovaných států v závěru.

A výsledek bylo vidět. Jaký vliv má na Evropu USA a SSSR jsme mohli vidět na rozdílu mezi SRN a NDR.

A tak na základě tohoto příkladu jsme se zcela logicky přiklonili na tu stranu, která ukázala, že má lepší výsledky.

Nehledejte v tom nic, než rozumnou ekonomickou úvahu, chcete-li, tak pragmatismus.

Antikarma.

7 0
možnosti
Foto

Souhlas logické argumenty mohu jen podepsat.R^

0 3
možnosti

Já bych to "hloupí nebo navedení" posunula ještě o level jinam, a sice na "neschopní, bezradní a zbabělí". Vždyť politici jak EU, tak i ti naši se chovají jako utrucované děti, které se bojí, že dostanou na zadek od vychovatelů z USA.

V EU neexistuje politik kvalit a úrovně Putina, který by s ním byl schopen v klidu a důstojně vyjednávat PRO NÁS výhodné kšefty s Ruskem. Putin v Evropě, a obávám se, že ani v USA, prostě nemá politického partnera na úrovni.

Tady v Evropě nyní neseme následky krátkého rozhovoru mezi Obamou a Putinem, který proběhl loni na jaře na Ukrajině:

Obama: "Yes, we can."

Putin: "No, you can't."

0 3
možnosti
Foto

Mladej kluk a takové dedukce. Navíc technik. Hm. 

Je jen dobré nebýt závislý na někom tak nespolehlivém, jako je dnešní Rusko. Navíc jej podporovat nákupem surovin a oni místo toho, aby se snažily o vyšší úroveň své země, o to víc zbrojí.

7 2
možnosti

Rusové dodávají spolehlivě. Nespolehlivý je tranzit přes Ukrajinu, kde občas plyn zmízí. Pokud putuje plyn přes Bělorusko nebo Pobaltí, problémy nejsou.

1 1
možnosti

Já mám ruský plyn taky u .....nejsem na něm závislý a může mrznout až praští, přežiji. Jenže my máme i svůj vlastní, někde u Náchoda, ale "ekologové" jsou jednoznačně proti. USA a Polsko jdou do těch břidličných plynů naplno a vyplácí se. Jenže zase ten nenáviděný CO2. Rostliny jej potřebují k růstu a přitom produkují kyslík. Nebude-li CO2 nebude ani kyslík, ale to je jedno, hlavně, že jsme eco.

2 0
možnosti
Foto

Nebýt zavislý na ruském plynu je zcela správné a odůvodnitelné rozhodnutí. V tomhle EU jenom chválím. :-)

8 2
možnosti
Foto

,,Jsme tak hloupí nebo navedení?"

Ani jedno, ani druhé. Nic než lobby těch či oněch. Souboj o trhy a jejich ovládnutí. Zatím.  Ve všem, až po jádro. Kdo opanuje, bude diktovat. Ve všem. Rv

3 0
možnosti

Logika je v tom naprosto jasná. Evropa bez ruského plynu vydrží nesrovnatelně déle než Rusko bez evropských peněz.

12 3
možnosti

P77a45v23e34l 37H12o76r94á33k

28. 4. 2015 15:34

Pane Stržanovský, jenomže vtip je v tom, že to nebude tak, že "kdo z koho", jak se nám to snaží namluvit ti, kdo nás chtějí poštvat navzájem proti sobě. Současný svět záleží na tom, jestli se dokáže dohodnout každý s každým, protože na této úrovni už jde o to "buď všichni společně, nebo nikdo". Šířit paniku z Ruska je proto nezodpovědné, protože to odvádí pozornost od důležitějších věcí jako je odvrácení ekologické katastrofy, stabilizace různých oblastí tak, aby nás nepohltil exodus uprchlíků z míst, kde se nedá žít. Rusko se nikam neodstěhuje, a ani my. Proto je nám souzeno žít tady na zeměkouli společně. A máme na vybranou: buď se můžeme snažit navzájem se zničit, nebo se navzájem pochopit a spolupracovat:-)

5 4
možnosti
  • Počet článků 105
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1623x
jsem technik, který se zajímá nejen o techniku, ale i o duši, českou náturu, sport a přírodu

Seznam rubrik